Racing Amatööriohjastajien SM-finaaleissa tiukka kamppailu

Kuva: Viime vuonna osalähtövoiton ohjastanut Teemu Keskitalo on hyvissä asemissa myös tänä vuonna. Kuva on julkaistu aiemmin Hevosenomistaja-lehdessä 5/2020. Kuva Ylivieskan radalta/Jari Piirala.

Racing Amatööriohjastajien SM-finaalin ensimmäiset osalähdöt ajettiin Ylivieskassa sunnuntaina 26. syyskuuta.

Kärjessä tilanne on erittäin tiukka, sillä peräti kolme ohjastajaa jakavat ykkössijan tasapistein.

Suomen mestaruus ratkaistaan tiistaina 28. syyskuuta Kuopiossa.

Pisteet Ylivieskan neljän osalähdön jälkeen:

Teemu Keskitalo 39 p.
Ville Koivisto 39 p.
Jani Suonperä 39 p.
Niko Riekkinen 35 p.
Jouni Riikonen 29 p.
Janne Räisänen 29 p.
Keijo Hakala 28 p.
Simo Pöllänen 27 p.
Marko Majaniemi 24 p.
Markku Ranta 24 p.
Miia Salminen 22 p.
Juha-Pekka Ahonen 18 p.

Kärkikolmikon tunnelmia

Kysyimme maanantaina mietteitä pistetilanteen kärjessä olevilta ohjastajilta.

Finaaleihin toista kertaa yltänyt Ville Koivisto oli positiivisella mielellä Ylivieskan lähtöjen jälkeen. Hieman jossiteltavaa jäi Zulamitin laukoista, mutta tamma ylsi silti kuudenneksi. Lähtönsä eniten pelatulla Clover Meadowilla Koivisto narutteli voiton ja yllättäjä Capricorn Lindyllä nelossijan. Suomenhevoslähdöstä Koiviston ajokki oli poissa.Oikein hyvällä mielellä lähdetään Kuopioon, kaavaili Koivisto, joka olisi toivonut parempia lähtöratoja ratkaiseviin lähtöihin.

– Mutta yritetään parhaamme näillä mitä on.

Jani Suonperällä ei ollut erityisiä odotuksia Ylivieskan suhteen, joten hyvä pistesaldo oli iloinen yllätys. Suoperä ohjasti ensimmäisissä finaalilähdöissä sijat 7, 4, 1 ja 5.

-Sain mielestäni annettua hevosille hyvät juoksut, Suonperä summasi sunnuntain suorituksiaan.  

Voittoajokki Explosive Elviksen valmentaja oli toivonut hyvää juoksua ja ruunan kauden ensimmäinen voitto irtosikin tiukan loppusuorakamppailun päätteeksi. Kuopion finaalipäivältä Suonperä odottaa kärkisijoista taistelua, sillä sekä hevoset että lähtöradat näyttivät hänen mielestään mukavilta.

Finaaleiden vakiokasvo Teemu Keskitalo ohjasti Ylivieskassa sijoituksin 2, 10, 5 ja 1. Hän oli ennen kilpailupäivää ajatellut pystyvänsä pistetilastossa puolenvälin paremmalle puolelle, joten kärkipisteet olivat mieluinen yllätys. Etukäteen ajatellen suomenhevoslähdön Tarmo Ite oli tuntunut mahdolliselta voittoajokilta, eikä 9-vuotias ruuna aiheuttanut pettymystä ohjastajalleen. Erityisen iloinen Keskitalo oli Sacagawean kakkossijasta – kuuluihan tamma lähtönsä vähiten pelattuihin.  Tiistaina nähdään, kirkastuuko edellisvuoden hopeamitali. Keskitalon ennakkopohdintojen mukaan hänellä on yksi hevonen, jolla voi voittaakin, jos kaikki on kohdallaan. Ohjastajaa mietityttää kuitenkin sille osunut lähtörata (8), joten tuuriakin tarvitaan.

Runkosarjan pistetilanne on nyt lisätty sivuillemme. Lopulliset pisteet löydät täältä.